banner

Hennie Dekker


Met als basis een universitaire studie geschiedenis werkte ik jarenlang als groepsbegeleider in Open School projecten en als docent geschiedenis in het onderwijs voor volwassenen.

Vanaf 1990 gaf ik lessen maatschappij- en loopbaanoriëntatie aan immigranten en was ik betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe inburgeringstrajecten. Daarnaast begeleidde ik nieuwkomers individueel als cursistbegeleider en decaan in hun overstap van de inburgeringsfase naar verdere studie en beroep, ondersteund door scholing en trainingen door de NVS (Nederlandse Vereniging van Schooldecanen), het SVE (Studie-en Ontwikkelingscentrum voor de Volwasseneneneducatie) en het CINOP (Centrum voor Innovatie van Opleidingen).

 


In 2005 - 2006 volgde ik de opleiding “Kunstzinnige toepassingen in coaching en loopbaanbegeleiding” bij trainings-en begeleidingsbureau Dijkstra en Smit.
De creatieve teken-, schilder- en schrijftechnieken die ik er leerde, zijn een inspirerende en effectieve aanvulling op mijn werkwijze en sturen sindsdien mijn aanpak.
De methodieken vinden hun inspiratie in het gedachtegoed van de Psychosynthese en het NLP (neuro-linguïstisch programmeren).

Sinds 2007 heb ik een eigen begeleidingspraktijk in Gouda.
Daarnaast geef ik cursussen en workshops in de regio.